Saffranskola med rostad kokos
Måste tipsa om jättegott julgodis, så här har ni receptet. Prova vet jag & njut!
Saffranskola med rostad kokos
Ingredienser 1 sats:
● 3 dl vispgrädde
● 50 g smör/margarin
● 3 dl strösocker
● 1 1/2 ljus sirap
● 1 1/2 dl kokos
● 2 påsar saffran
1. Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Fortsätt att koka utan omrörning till kulprovet (120-125ºC). Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula. Håller kulan ihop är kolan klar.
2. Rosta kokosen i en torr het panna tills den blir gul-brun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten. Häll upp smeten i en smord eller bakpappersklädd form. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.
Måste nämna att det tar länge innan kolan kommer upp i 120-125 grader, men det är det värt!