Saffranskola med rostad kokos

Måste tipsa om jättegott julgodis, så här har ni receptet. Prova vet jag & njut! 

 

Saffranskola med rostad kokos

Bild tagen från google.
 

Ingredienser 1 sats:

●  3 dl vispgrädde

● 50 g smör/margarin

● 3 dl strösocker

● 1 1/2 ljus sirap

● 1 1/2 dl kokos

● 2 påsar saffran

 

1. Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Fortsätt att koka utan omrörning till kulprovet (120-125ºC). Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula. Håller kulan ihop är kolan klar.

2. Rosta kokosen i en torr het panna tills den blir gul-brun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten. Häll upp smeten i en smord eller bakpappersklädd form. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.

 

Måste nämna att det tar länge innan kolan kommer upp i 120-125 grader, men det är det värt!

 

 

 


KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0