Det tydliga skönhetsidealet

De smala skyltdockorna i klädaffärerna som vi ständigt ser i stan, tidningar vi läser där modeller är retuscherade till något helt annat utseende, samtalsämnen om motion och mat, bloggar vi ramlar in på som uppmanar till undervikt eller att vi ska se muskulösa ut, dieter och bantning som vi prova, jag skulle kunna fortsätta länge med allt som vi ser, hör och påverkas av dagligen. Det kan ibland vara svårt att sparka bort utan att vi ta åt oss av det.
 
På de flesta kvinnliga skyltdockorna finns det ett enda storleksmått och nästan alla ser precis likadana ut kroppsligt, smala. Det finns människor som är naturligt smala och det är ingen tvekan om att de är vackra, men inte ser de människor likadana ut. Det jag menar är inte att vi ska plocka bort de smala skyltdockorna och ersätta dem, jag menar att istället bör vi lägga till andra skyltdockor som har andra former, mått och se annorlunda ut.
Hur många gånger har man inte gått förbi en klädaffär och stirrat på skyltdockorna och tillslut gått vidare med en helt annan känsla som få en att krypa ihop och känna sig osäker, för att man inte ser ut som normen/idealet.
 
(Tagen från Google) Lite fler sådana skyltdockor vill vi ha, i varierade storlekar.
 
Alla människor har olika former och ingen människa är dess lik, en del är smala, några är större, några har kurvor, några är korta, några är långa, några är mörka i hyn, några är ljusa, några har glasögon, några har långa ben, en del har korta. Listan kan göras lång på hur olika vi människor ser ut, vi är vackra hur vi än ser ut.
 
Så varför välja ett enda kroppsligt mått? Enligt mig är det otroligt fel och sänder ut fel signaler.
Eftersom majoriteten på skyltdockorna har samma mått, så tror vi att det är så man ska se ut och att inget annat är accepterarbart och fint. Det leder till att vi inte kan vara nöjda med hur vi faktiskt ser ut och vill förändra och det kan leda till farliga konsekvenser.
 
Det finns ingen som är exakt likadan som sig själv, det är rätt häftigt tycker jag. Så visa vem du är och hur du ser ut med stolthet, okej?
 
 
 

KOMMENTARER

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0