Det tydliga skönhetsidealet

De smala skyltdockorna i klädaffärerna som vi ständigt ser i stan, tidningar vi läser där modeller är retuscherade till något helt annat utseende, samtalsämnen om motion och mat, bloggar vi ramlar in på som uppmanar till undervikt eller att vi ska se muskulösa ut, dieter och bantning som vi prova, jag skulle kunna fortsätta länge med allt som vi ser, hör och påverkas av dagligen. Det kan ibland vara svårt att sparka bort utan att vi ta åt oss av det.
 
På de flesta kvinnliga skyltdockorna finns det ett enda storleksmått och nästan alla ser precis likadana ut kroppsligt, smala. Det finns människor som är naturligt smala och det är ingen tvekan om att de är vackra, men inte ser de människor likadana ut. Det jag menar är inte att vi ska plocka bort de smala skyltdockorna och ersätta dem, jag menar att istället bör vi lägga till andra skyltdockor som har andra former, mått och se annorlunda ut.
Hur många gånger har man inte gått förbi en klädaffär och stirrat på skyltdockorna och tillslut gått vidare med en helt annan känsla som få en att krypa ihop och känna sig osäker, för att man inte ser ut som normen/idealet.
 
(Tagen från Google) Lite fler sådana skyltdockor vill vi ha, i varierade storlekar.
 
Alla människor har olika former och ingen människa är dess lik, en del är smala, några är större, några har kurvor, några är korta, några är långa, några är mörka i hyn, några är ljusa, några har glasögon, några har långa ben, en del har korta. Listan kan göras lång på hur olika vi människor ser ut, vi är vackra hur vi än ser ut.
 
Så varför välja ett enda kroppsligt mått? Enligt mig är det otroligt fel och sänder ut fel signaler.
Eftersom majoriteten på skyltdockorna har samma mått, så tror vi att det är så man ska se ut och att inget annat är accepterarbart och fint. Det leder till att vi inte kan vara nöjda med hur vi faktiskt ser ut och vill förändra och det kan leda till farliga konsekvenser.
 
Det finns ingen som är exakt likadan som sig själv, det är rätt häftigt tycker jag. Så visa vem du är och hur du ser ut med stolthet, okej?
 
 
 

Drömjuicen

Mango, passionsfrukt, jordgubbar & nypressad apelsin.
 
Köpte denna fantastiskt goda juicen med massor frukt i Göteborg och den står just nu som en självklar förstaplats på min juice-topplista!
 
Här är Nakedjuicebar´s hemsida som du kan drömma dig bort efter alla deras goda, smoothies, juicer och dylikt, eller om du bor nära en sådan bar spring dit genast..
 

My favorite bag


Ta hand om dina fötter

Många glömmer att ta hand om sina fötter, smörja in de, massera de och stärka/stretcha. Genom stretching och massage hjälper mycket för att inte få så ont i fötterna när man använder de, men även för att undervika skador i fötterna.
Vi använder våra små fossingar varje dag och det utsätts för så mycket så varför inte ge de lite omtanke.
Ett tips är att smörja in fossingarna och ge lite massage innan du lägger dig. Du kommer säkert märka att du är rätt spänd och att det känns när du massera lite hårdare.
 
Eller kör man hela racet och skrubba fötterna först, smörjer och ge massage.
 
Här en bra video på stretching till fötterna och anklarna, som Ida Warg visa.
 
GE DINA FÖTTER LITE OMTANKE!

Shopping och mat

Söndagen i Göteborg var det shopping som stod på schemat, så vi åkte ut till shoppingcentret Frölunda torg. Hittade faktiskt en del och fick med lite hem, kofta, tröja, en himla fin spets topp/blus, puder och sminkborste & underbara badbomber från Lush.
Ätit jättegod mat hela helgen så måste rekommendera två restauranger, Jensen's Bøfhus & Pizza Hut. Om ni är i dem stora städerna besök de då, jag lovar ni kommer inte ångra er.
 
 
På Melodifestivalen i arena delade huvudsponsorerna ut massor godsaker så detta är allt jagfick, haha.. gott

Melodifestivalen

Har haft en fantastisk helg i Göteborg. Melodifestivalen var otroligt roligt och en upplevelse jag minns länge. Helt annat att se det där än på i tv'n, sån stämning och känslor man fylldes med. Vi satt på läktaren som tur var och skymdes inte av någon. Kvällen gick väldigt snabbt och jag levde på moln resen av kvällen.
 
 De två artisterna som är klara för final, Oscar Zia & Ace Wilder.
 Har inget objektiv med någon lång & bra zoom, men fick några helt okej bilder ändå.
Mer bilder kommer i veckan.

Kvalitetstid med bästa tjejerna

Övernattning med goa vänner, himla mysigt och kul hade vi. Massor till kärlek dessa tjejerna!
 
 
 
 
 
 

Händelsrik helg med massor kul

Äntligen, nu bär det av till Göteborg med familjen. Höjdpunkten på året, titta på Melodifestivalen som leder rum i Scandinavium, så förväntansfull och jag hoppas på en otrolig upplevelse. 
Jag och mina syskon fick det i julklapp av mamma och pappa, nu äntligen är det dags. Det är ju såklart inte förrän ikväll, men jag är redan taggad. Håll utkik så kanske jag visas på tv´n, haha..
 
Sen på söndagen blir det shopping och häng i Göteborg stad.
 
 
 
 
 

Träningspass och bakning i skolan

Idag i skolan var det ingen vanlig dag. Hela högstadiet hade tema-dag, så man fick välja mellan flera olika grejer att göra. Jag valde träningspass, det var styrka och intervall vi körde, mycket fokus på magen. Sen så valde jag också bakning, vi bakade kärleksmums, himla mumsigt.
 
Ha en fortsatt bra alla hjärtans dag!

Små presenter från nära och kära

Så himla fantastiska vänner jag har, de gav mig en chokladkaka, älskar verkligen små presenter.
Fick även lite små paket av underbara familjen, vi brukar ge varandra paket, tycker det är en fin grej. Halsbandet blev jag väldigt förtjust i så, det lär användas av halsbands-älskaren. Sen en fin ljuslykta och gottgott att mumsa på, perfekt!
 

Glad alla hjärtans dag

Jag tycker denna dagen är en himla fin dag, den är till för en extra omtanke till nära och kära. Ge massor kramar och sprid kärlek ♥
Denna dagen är inte alls bara till för de med flick/pojkvän eller dylikt, enligt mig är det kärlek till det som betyder något, nära och kära och även till dig själv.
Så jag föreslår att du titta dig själv i spegeln och ös på med massor positiva ord till dig själv, t.ex. "jag är tillräckligt bra precis som jag är"  "idag är jag lite extra fin", och säger till dig själv att idag ska det bli en bra dag.
 
Ha en jättebra dag & glöm inte att visa ditt fina leende!

Fredagsmys




Preliminära gymnasievalet avklarat

Skickade in mitt preliminära gymnasieval för någon dag sedan, det blev samhällvetenskap med inriktning beteendevetenskap. Varit mycket fram och tillbaka på vilken linje och skolan jag ska välja, stylist, hudvård, frisör och ekonomi. Skönt att äntligen bestämt sig.
 
Nu ser jag framemot en lugn helg. Ta hand om er och kom ihåg att ni är bra och fina precis som ni är!
 
 

Recept- bröd

 
BRÖD
Räcker till drygt två limpor i 1,5 liters formar.
 
▪ 2 3/4 dl vetekross
▪ 2 3/4 dl vetekli
▪ 2 3/4 dl grovt rågmjöl
▪ ca. 8 1/2 dl vetemjöl
▪ 4 tsk bikarbonat
▪ ca. 2 dl sirap
▪ 3-4 äpplen
▪ 1 liter naturell yoghurt
▪ drygt 1 tsk salt
 
Blanda all torra ingredienserna. Tillsätt sirap, yoghurt och finrivna äpplena. Rör/vispa till en fin smet (den ska vara kladdig/rinnig).
Häll sedan smeten i två eller fler smorda formar.
Grädda i 200 grader ganska långt ned, i ca. 60-75 min. (känn gärna med en provsticka, den ska ej vara kladdig). Täck brödet med bakplåtspapper de sista 20 min. Låt svalna under bakduk och ta loss sedan brödet från formen.
ÄT OCH NJUT!
 

RSS 2.0 Matbloggstoppen